• KLAUZULA INFORMACYJNA

        • KLAUZULA    INFORMACYJNA

          dotycząca prowadzenia monitoringu wizyjnego

           

          Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, iż:                                             

           

          Administratorem Pani/Pana danych osobowych pochodzących z monitoringu wizyjnego jest SZKOŁA PODSTAWOWA NR.139  im.Ludwiki Wawrzyńskiej w Warszawie

          1. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: jest pod adresem email:  iod@dbfo-wola.waw.pl  lub pod adresem Administratora danych z dopiskiem IOD.

           

          2. Pani/Pana dane przetwarzane będą w celu zapewnienia bezpieczeństwa uczniów, pracowników i innych osób przebywających na terenie placówki oraz ochrony mienia na podstawie art. 108a. Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe oraz art.22² § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy.

           

          3. Pani/Pana dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom trzecim, mogą  zostać udostępnione wyłącznie organom upoważnionym na podstawie odrębnych przepisów prawa.

           

          4. Dane nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.

           

          5. Pani/Pana dane osobowe będą zarejestrowane w formie elektronicznej w postaci obrazu z monitoringu wizyjnego oraz przechowywane przez okres nie dłuższy niż 7 dni , a w przypadku, gdy nagranie jest lub może być dowodem w postępowaniu prowadzonym na podstawie prawa – do czasu prawomocnego zakończenia postępowania.

           

          6. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego gdy uzna Pani/Pan, że takie przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Organem nadzorczym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

           

          7. W oparciu o tak przetwarzane dane osobowe Administrator Danych Osobowych nie będzie podejmował zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.

           

          (Profilowanie oznacza dowolną formę zautomatyzowanego przetwarzania danych osobowych, które polega na wykorzystaniu danych osobowych do oceny niektórych czynników osobowych osoby fizycznej, w szczególności do analizy lub prognozy aspektów dotyczących efektów pracy tej osoby fizycznej, jej

          sytuacji ekonomicznej, zdrowia, osobistych preferencji, zainteresowań, wiarygodności, zachowania, lokalizacji lub przemieszczania się).

    • Kontakty

      • Szkoła Podstawowa nr 139 im. Ludwiki Wawrzyńskiej
      • sp139@edu.um.warszawa.pl
      • (022) 632-59-94 fax 0-22 632 52 79
      • ul.Syreny 5/7 01-132 Warszawa
      • Inspektor Ochrony Danych - Bogdan Santorek Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: jest pod adresem email: iod@dbfo-wola.waw.pl lub pod adresem Administratora danych z dopiskiem IOD. Kontakt z Administratorem - 22 632-59-94 wew.221
  • Galeria zdjęć

      brak danych